Vesti

24.2.2016.

"Net patrola" sada i preko mobilnog telefona

Lako, brzo i anonimno sa svog mobilnog telefona prijavite zlostavljanje maloletnih osoba u pornografske svrhe putem nove mobilne aplikacije Net patrola
23.8.2015.

Pamti bezbedno

Igra memorije sa obrtom! Vežbaš memoriju i znanje o bezbednosti na internetu.
25.5.2015.

Reddit: "Uvodimo bolje mere zaštite korisnika"

U okviru bloga koji je objavljen u utorak 14. maja ove godine, administratori Reddit zajednice najavili su bolje mere zaštite svojih korisnika od svih oblika virtuelnog maltretiranja.
13.11.2014.

Nova aplikacija protiv trgovine ljudima

Mobilna aplikacija BAN Human Trafficking je nastala u cilju edukacije korisnika o problemu trgovine ljudima i prevencije ovog oblika kriminala, u okviru projekta Balkans ACT Now!
8.10.2014.

Istraživanje: ponašanja koja podstiču maltretiranje u virtuelnom svetu

Uvreženo je mišljenje da postojanje društvenih mreža ne samo da podstiče, već i omogućava pojavu maltretiranja u virtuelnom svetu (MUVS). Novo istraživanje osporava tačnost takvog stava.
27.8.2014.

Novi podaci o zastupljenosti maltretiranja

Prema podacima objavljenim u najnovijoj studiji, maltretiranje u virtuelnom svetu (MUVS) je dva puta ređe u odnosu na maltretiranje u realnom svetu (MURS).
13.8.2014.

CTRL+S: protiv digitalnog nasilja

Povodom Međunarodnog dana mladih, a u okviru nove kampanje protiv digitalnog nasilja CTRL+S, Centar E8, lokalne partnerske organizacije i Budi muško klubovi u 11 gradova Srbije organizovali su niz aktivnosti.
4.8.2014.

Armagedon - zastrašujuće svedočenje

Dinamičnost današnjeg života i dostupnost tehnoloških dostignuća izazvale su veliku transformaciju porodice i porodičnog života.
1.8.2014.

Maltretiranje (bullying) ima dugoročne posledice

Još uvek ne postoje sasvim precizni podaci o tome na koji način izloženost maltretiranju (bullying) tokom detinjstva može imati dugoročne posledice po zdravlje žrtve.
28.5.2014.

Radionica o prevenciji digitalnog nasilja

Izveštaj je napisao Damjan Spasojević, učenik gimnazije „Ruđer Bošković“

Izdvajamo

Dan bezbednog interneta 2014

Trgovina ljudima

Trgovina ljudima je međunarodni problem koji je posebno izražen u siromašnim društvima, iz kojih potiče veliki procenat žrtava, kao i u državama u kojima nije uspostavljena vladavina prava.