Centar za bezbedni internet

Centar za bezbedni internet „ Klikni bezbedno“ je osnovan u januaru 2013. godine. Cilj rada Centra je podizanje svesti i organizacija edukativnih aktivnosti (tribina, radionica, obuka za vršnjačke edukatore, nadmetanja u znanju i edukativnim igrama...) za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola u Srbiji, njihove roditelje, nastavnike, kao i obezbeđivanje relevantnih informacija o bezbednoj upotrebi interneta i informaciono-komunikacionih tehnologija za javnost u Srbiji.

Pored pomenutih edukativnih aktivnosti, važan segment rada Centra predstavlja i elektronski mehanizam za prijavu nedozvoljenih i štetnih sadržaja, kao i neprimerenog ponašanja na internetu „Net patrola“ koji je uključen u rad Međunarodne mreže internet mehanizama za prijavu navedenih sadržaja INHOPE.

Realizaciju svih aktivnosti Centra usmeravaju i unapređuju Savetodavni odbor i Dečji savet.

Radom Centra rukovode, pomažu ga i podržavaju Fond B92, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Od 2011. do 2013. godine uz finansijsku podršku organizacije Save the Children za severozapadni Balkan i OAK Fondacije, Fondacija „Fond B92“ je realizovala projekat “Sveobuhvatni pristup zaštiti dece od zlostavljanja i iskorišćavanja na internetu” kao pripremnu fazu osnivanja Centra za bezbedni internet Srbija.

Izdvajamo

Dan bezbednog interneta 2014

Trgovina ljudima

Trgovina ljudima je međunarodni problem koji je posebno izražen u siromašnim društvima, iz kojih potiče veliki procenat žrtava, kao i u državama u kojima nije uspostavljena vladavina prava.